Samsung lahkub lauaarvutiärist

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung lahkub lauaarvutiärist, keskendudes ühe rohkem nutiseadmetele. Pildid tahvelarvuti Ativ Tablet 3.
Samsung lahkub lauaarvutiärist, keskendudes ühe rohkem nutiseadmetele. Pildid tahvelarvuti Ativ Tablet 3. Foto: SCANPIX

Samsung teatas, et lahkub personaalarvutite müügi tugeva kahanemise tõttu lauaarvutiärist, kirjutab Lõuna-Korea väljaanne Korean Times.

Samsungi kõneisik ütles lehele, et kuna nõudlus traditsiooniliste personaalarvutite järgi on tunduvalt vähenenud, soovib ettevõte oma ressursid suunata tarbijate seas populaarsematele nutiseadmetele.

«Samsung keskendub praegu tahvelarvutitele, kõik-ühes- ja hübriidseadmetele. Ettevõte kiirendab oma PC-äri ümberstruktureerimise protsessi, suunates fookuse kõrgema kasumimarginaaliga toodetele,» ütles teine Samsungi esindaja.

«(Internetiga, toim) ühendatud seadmete maailm on kasvamas, see on sektori uus trend. Lihtsamalt öeldes - lauaarvutitega ei saa enam suurt raha teenida. Samsung muutub nutikamaks,» kommenteeris Lõuna-Korea tehnoloogiakontserni otsust Taurus Investmenti vanemfondijuht Kim Il-tae.

Uuringufirma Strategy Analyticsi andmetel müüs Samsung esimeses kvartalis 9,1 miljonit tahvelarvutit. Ettevõte plaanib sel aastal müüa kokku vähemalt 33 miljonit tabletit ehk kaks korda rohkem kui mullu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles