Eesti soovib Euroopa Liidu ja idapartnerlusriikide ühtset majandusruumi

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eesti soovib eelseisvalt Euroopa Liidu idapartnerluse tippkohtumiselt aasta lõpul Vilniuses konkreetseid tulemusi eesmärgiga luua Euroopa Liidu ja  idapartnerluse programmis osalevate riikide ühine majandusruum, ütles välisminister Urmas Paet täna Euroopa Liidu välisministrite kohtumisel Luxembourgis.

Paeti sõnul soovib Eesti  Euroopa Liidu ja idapartnerite Ukraina, Moldova, Gruusia, Valgevene, Armeenia ja Aserbaidžaani tippkohtumiselt, et sõlmitaks assotsiatsioonileping Ukrainaga ning parafeeritaks see Gruusia, Moldova ja Armeeniaga. «Pärast seda peab kohe jätkuma tõsine töö jõudmaks allkirjastamiseni võimalikult kiiresti,» rõhutas Paet. 

Eesti välisminister lisas, et Vilniuse tippkohtumise eesmärgiks on ka ettepanekute tegemine, kuidas Euroopa Liidu idapartnerlust tugevdada. «Üks võimalus selleks on majandusruumi loomine Euroopa Liidu ja idapartnerite vahel,» rääkis Paet. Tema sõnul on selle aluseks assotsiatsioonilepingute sõlmimine idapartneritega ja nende edukas rakendamine. «Siin aitab kaasa Euroopa Liidu rahastus reformide läbiviimiseks ning piisav teavitamine muutuste vajadusest ja mõjust,» märkis ta.

Samuti on Paeti sõnul oluline kiire edasiliikumine viisalihtsustusprotsessiga.

Eesti toetab ka informatsiooni- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonna kaasamist tihendatud koostöösse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles