Piiskop pankuritele: hüljake isekus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cantebury peapiiskop Justin Welby Saint Pauli katedraalis headest pankadest kõnelemas.
Cantebury peapiiskop Justin Welby Saint Pauli katedraalis headest pankadest kõnelemas. Foto: AFP

Pangad peaksid «torkama katki oma enesekeskse ja iseka mulli», ütles Canterbury peapiiskop Justin Welby.

Welby hoiatas antiutoopia eest, milles «rahvusvahelised pangad elavad järjest jõukamas ja üha kõrgemate kinnisvarahindadega [Londoni] Citys» ning neid teenib «hääleõigusest ilma jäetud elanikkond», kes ümberkaudsetest maakohtadest Londonis tööl käib.

Peapiiskop kõneles pilgeni täis Saint Pauli katedraalis, konverentsi teemaks oli «Head pangad».

Piiskop Welby – pangandussektori mõõdutundetuse valjuhäälne kriitik – osaleb ühtlasi Briti parlamendi pangandusstandardite komisjoni töös.

Piiskop kiitis küll Cityt kui «tootlikkuse, innovatsiooni ja energia» keskust, kuid rõhutas, et kõrged kasumid ja tulud on vaid vahend «inimkonna õitsengu» tagamiseks.

Samal üritusel sõna võtnud Barclaysi tegevjuht Antony Jenkins, kes üritab parasjagu muuta oma asutuse «kultuuri», ütles, et panga headuse tunnuseks on klientide usaldus ning kõikide aktsionäride huvidega arvestamine.

«Kultuuri muutmine võtab aega ja isegi kui me tahame käituda õigesti, ei välista see vigu,» ütles ta kuulajaskonnale, kelle kulgas istus City finantsiste, nõunikke ja regulaatoreid.

Copyright The Financial Times Limited 2013

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles