Toompark: tulumaksutagastus on kui jõuluvana

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahakott
Rahakott Foto: SolarPix / Scanpix

«Nii võib öelda, et tulumaksutagastus on justkui jõuluvana - me teame kindlasti, et ta tuleb, kuid me ei tea kunagi päris kindlasti, mida (kui palju) ta toob,» leiab kinnisvaraekspert Tõnu Toompark eluasemelaenu intressi tulumaksusoodustusest.


«Valdav enamus elamispindadest soetatakse laenuraha kaasates ja seetõttu on oluline ühelt poolt laenuvõtja laenuvõimelisus. Teiselt poolt on oluline laenupakkumine ehk pankade laenude väljastamise tingimused. Tulumaksuvabastus ei ole kindlasti esmane, mida uut kodu soetades arvesse võetakse. Samas peab tunnistama, et tulumaksutagastus on paljudele justkui riiklikult organiseeritud säästmise võimalus, kus ühekordseid suuremaid kulutusi finantseeritakse aasta esimeses pooles tuleva maksutagastuse arvelt,» kirjutab Toompark oma 

blogis

.

Nii võib mehe sõnutsi öelda, et tulumaksutagastus on justkui jõuluvana - me teame kindlasti, et ta tuleb, kuid me ei tea kunagi päris kindlasti, mida (kui palju) ta toob.

«Seetõttu ei peaks ma elamispindade tulumaksuvabastust oluliseks kinnisvaravaldkonda puudutavaks küsimuseks. Pigem võib öelda, et tulumaksuvabastus kinnisvaraturul ostjate-müüjate eelistusi oluliselt ei muuda, kuid samas on üheks väikeseks teguriks paljude seas, mis ostuotsust pigem positiivset paneb langetama.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles