6500 tonni väetise varguses kahtlustatavad võeti kinni

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väetisekotid.
Väetisekotid. Foto: Henn Soodla/Pärnu Postimees

Paari kuu jooksul põllumajandustehnika müüjalt Konekeskolt 6500 tonni väetist ehk 33 miljonit krooni näpanud kaks meest on kinni peetud, üks neist ka trellide taha pistetud.


Viru ringkonnaprokuratuuri prokurör Liina Pikma sõnul on väetise omastamise loos tõepoolest kaks kahtlusalust, kellest üks vahistati, kirjutab aripaev.ee. 

«Tema puhul oli alust arvata, et ta hoidub kohtueelsest menetlusest ja jätkuvalt võib toime panna uusi kuritegusid,» nentis Pikma. Teise kahtlusaluse puhul on kohus rakendanud elukohast lahkumise keelu tõkendit.

Detsembrist eelmisel aastal kuni tänavu märtsini varastati Konekesko Eesti poolt laolepingu alusel kasutatavates laoruumides Lääne-Virumaal erinevate nimetustega väetisi ligi 6500 tonni kogumaksumusega 32,7 miljonit krooni.

Piltlikult öeldes on 6500 tonni väetise transportimiseks vaja vähemalt 270 raskeveokit, mis võivad maksimaalselt koormasse võtta korraga kuni 24 tonni kaupa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles