Padar nõuab endiselt tulumaksutõusu

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar
Ivari Padar Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Endine rahandusminister Ivari Padar rõhutas eile hilisõhtul riigikogus 2009. aasta teise lisaeelarve seaduse esimesel lugemisel peetud kõnes, et sotsid toetavad seadust juhul, kui vähemusvalitsus loobub plaanist eelarvet vaid käibemaksu tõusuga parandada ja arvestab sotside ettepanekuga tõsta tulumaksu.


«See, mis puudutab 3,4-miljardilist kärbet, on meie erakonna põhimõttelise toetuse saanud, aga ka siin näeme võimalust, et menetluse käigus viia sisse täiendavaid ettepanekuid. Mis puudutab täiendavaid eelarve parandusi, saavutamaks 6 miljardi kroonist eelarve positsiooni muutust, on märksa raskemate poliitiliste kompromisside küsimus. Kindlasti ei saa sotsid toetada seda, et täiendavat auku kaetakse ainult käibemaksu tõusuga. Meiepoolne ettepanek on eelarve parandamiseks tõsta tulumaksu,» ütles Padar.



Padar avaldas lootust, et sotside poolt välja pakutav seaduse parandus, mis tõstaks tulumaksu ning välistaks käibemaksu tõusu, leiab riigikogus ka 51-häälse opositsiooni toetuse.



Padar toonitas, et 3-protsendilise tulumaksu tõusuga saab taastada õppelaenude ja õppetoetustega seotud summad ning matusetoetuste maksmiseks vajaliku raha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles