Robin Wood: jätkusuutlikkus on iganenud strateegia

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robin Woodi hinnangul peame jätkusuutlikkusest, mis on sisuliselt ellujäämise strateegia, edasi liikuma elujõulise arengu strateegiale.
Robin Woodi hinnangul peame jätkusuutlikkusest, mis on sisuliselt ellujäämise strateegia, edasi liikuma elujõulise arengu strateegiale. Foto: SCANPIX

Tallinnas toimunud Euroopa kvaliteediorganisatsiooni EOQ 57. kongressi peaesineja  Robin Woodi sõnul on organisatsioonidel vaja jätkusuutlikkusest kaugemale vaadata.

 Üle 30-aastase juhtimisstrateegia kogemusega Robin Woodi sõnul on tänases majandusolukorras vajalik paradigma nihe nii isiku kui organisatsiooni tasandil. «Peame jätkusuutlikkusest, mis on sisuliselt ellujäämise strateegia, edasi liikuma elujõulise arengu strateegiale,» rääkis Wood. «Me räägime mõtlemise ja hoiakute muutusest, mis aitavad tõsta elukvaliteeti. Innovatsiooni all pean ma silmas uute lähenemiste leidmist, olemasoleva efektiivsemat kombineerimist ja erinevate valdkondade ja lahenemisviiside segunemist ja koostööd. Kui oleme valmis kombineerima innovatsiooni, jätkusuutlikkust ning kvaliteedikontseptsioone, võime tulevikku positiivsemalt vaadata,» lausus Wood.

Kongressil arutleti põhjalikult kvaliteedijuhtimise teemadel eri tasanditel tootmisstandarditest kuni organisatsioonikultuurini erinevates valdkondades. Kongressi peateemaks oli innovatsiooni loomine ja rakendamine ning parema tuleviku loomine läbi teadliku kvaliteedijuhtimise ja erinevate valdkondade koostöö.

Eesti Kvaliteediühingu juhatuse esimees Tiia Tammaru rõhutas koostöö vältimatust. «Suhtlemine ja koostöö erinevate huvigruppide ja majandussektorite vahel on äärmiselt oluline ning on ka Eesti Kvaliteediühingu üks prioriteete. Tähelepanu tuleb pöörata kindlasti haridusele, mis aitab seniseid hoiakuid muuta.,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles