Suur jaekett kolib ääremaalt «linnriiki»

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Rimi.
Rakvere Rimi. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Ettevõte Rimi Eesti Food sulgeb lisaks Rakvere Rimi kauplusele ka Narvas Kreenholmi Säästumarketi ning avab käesoleval aastal Tallinnas kaks uut poodi.

«Jaekaubanduse igapäevane osa on olemasolevate kaupluste tegutsemisefektiivsus aeg ajalt üle vaadata ning selle tulemusena võib juhtuda, et mõni vähemkasumlik kauplus tuleb ka sulgeda. Nii nagu uutesse elamupiirkondadesse rajatakse uusi kauplusi, siis piirkondades, kus elanike arv väheneb või kus suletakse ümberasuvad asutused, väheneb ka vajadus toidupoe järele,» põhjendas sulgemisi Rimi Eesti Food ASi kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats.

Pärast kõikide kaupluste tulemuste üle vaatamist otsustas Rimi Eesti Food sulgeda 7. juulil Rakvere supermarketi ning 30. juunil Narva Kreenholmi Säästumarketi. «Ülitihedas konkurentsisituatsioonis tegutsevate kaupluste tulemused ei vastanud kahjuks ettevõtte ootustele. Hetkel sarnaseid plaane teiste kauplustega ei ole,» kinnitas Bats.

Kaupluste töötajatele pakub ettevõte tööd teistes poodides, kuid see protsess on veel pooleli – ei ole teada, kui paljud pakkumise vastu võtavad.

Rimi on Rakveres vallas jätkuvalt esindatud hüpermarketiga Põhjakeskuses ning samuti on seal Säästumarketi kauplus. Narvas teenindavad kliente kaks Säästumarketit ning Narva hüpermarket.

Käesoleval aastal avab Rimi Eesti Food kaks kauplust Tallinnas, mõlemad saavad olema rendipinnal. Uued kauplused tulevad Sõle tänavale ja kesklinna Postimajja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles