Valeandmete esitamise eest vastutavad töötajad

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Riigikohus tegi juuni alguses olulise otsuse juhatuse liikme ja teiste ettevõtte töötajate vastutuse kohta. Juhatuse liige, kes osaleb lepingu sõlmimise eelsetel läbirääkimistel ja püüab ebaõigete andmete esitamisega teisele poolele mütsi pähe tõmmata, vastutab ja peab kahju hüvitama. Lisaks temale laieneb vastutus ka valeandmeid esitanud ettevõtte töötajatele.

Sellise lahendini jõudis riigikohus DNB Panga ja ettevõtja Andrus Prousi vahelises vaidluses, kirjutab Äripäev. Prous oli läbipääsu- ja valvesüsteeme paigaldanud ja nüüdseks pankrotistunud firma Hotronic suuromanik. Samuti oli Prous firma Staford omanik. Staford müüs DNB Pangale seadmed, mis olid panga teada paigaldatud Viru vanglasse. Need samad seadmed liisis pank edasi Hotronicule. Hiljem aga selgus, et umbes pool aastat varem oli Prous müünud samad seadmed firma Hotronic kaudu juba Riigi Kinnisvara ASile ehk Staford müüs pangale seadmed, mis talle tegelikult ei kuulunudki.

DNB Panka kohtuvaidluses esindanud Advokaadibüroo Glimstedt vandeadvokaadi Indrek Leppiku sõnul püüavad praktikas juhatuse liikmed väita, et kuna nad lepingu pooleks ei ole, siis juhatuse liige varaliselt ei vastuta. Samas riigi­kohus kinnitas, et vastutab ka juhatuse liige.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles