Galerii: meeleavaldusel Toompeal osales tuhatkond inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingute meeleavaldus Toompeal riigikogu ees.
Ametiühingute meeleavaldus Toompeal riigikogu ees. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Tänasel ametiühingute korraldatud meeleavaldusel Toompeal osales hinnanguliselt tuhatkond inimest, üldjoontes möödus üritus rahulikult.


«Valitsusel vesi ahjus, taderiidaraa, maha mängib Eesti rahvast, taderiidaraa,» taolise lauluga alustasid protestijad täna meeleavaldust Toompeal.

Postimees.ee reporterite sõnutsi oli rahvas heatujuline, kuid kui esinema asus majandusminister Juhan Parts, kes esindas valitsust, katkestati tema kõnet vilega. Samuti tehti meeleavaldusel valitsust maha ning hüüti valjult: kokkulepe, kokkulepe, millega viidati ära jäetud töötushüvitiste tõusule.

Kohal oli umbes tuhat inimest, millega peaprotestija Harri Taliga ning teised korraldajad rahule jäid.

Protestiala oli ümber piiratud politseinike ning turvameeste poolt. Rahva seas sebisid ajakirjanikud ning keskerakondlased.

Viimastest on kohal kogu kahurivägi: Toobal, Savisaar ning Tuus ja samuti mõned venekeelsed rohelisse rõivastatud kesknoored.

Kell 14.39 saabus teade, et politsei võttis paarilt meeleavaldajalt ebasobivad plakatid ära, mida ka ürituse korraldajad olid varem käskinud kinni rullida. Hiljem selgus, et tegemist oli poliitiliste loosungitega, mille näitamiseks polnud luba.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles