Soomlastest üürnikud imestavad ilma saunata korteri üle

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome lipp
Soome lipp Foto: SCANPIX

Uus Maa Kinnisvarabüroo kesklinna maakler Kaija Kullat väidab, et soomlased - eriti vanem põlvkond - eeldavad, et ühes korralikus korteris peab saun ikka olema.

«Mõned on isegi imestanud, et kuidas Eestis üldse ehitatakse uusi kortereid nii, et sauna pole. On üsna tavaline, et kui valikus on kaks sarnast korterit, kuid näiteks asukoht või hind on erinevad, siis võidab igal juhul see, milles on saun,» märkis Kullat.

Teine erinevus Soome ja Eesti üürikorterite vahel seisneb maakleri sõnutsi selles, kuidas põhjanaabrid arvestavad korteri kommunaalkuludega. Nimelt on Soomes kommunaalkulud reeglina juba üürihinna sees, mille tõttu tuleb osale soomlastest täieliku üllatusena, et nad peavad küsitud üürihinnale lisaks maksma veel mitmeid kõrvalkulusid. Soomes on kommunaalkulude suurus paljudes kohtades läbi aasta sama fikseeritud summa.

Soomlased on Tallinna üüriturul üha märgatavam grupp, mis tuleb sellest, et paljud põhjanaabrite väikeettevõtted on juba kolinud või kolimas Eestisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles