Soome restoranide liit: viinaralli kohta Eestist Soome pole usaldusväärseid andmeid

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoturistide arv Tallinna sadamas väheneb.
Alkoturistide arv Tallinna sadamas väheneb. Foto: Peeter Langovits

Soome turismi- ja restoranide liit (MaRa) kinnitab, et tõelevastav statistika selle kohta, kui palju Eestit külastanud soomlased siit alkoholi kodumaale viivad, puudub.

Liidu juht Timo Lappi tõdeb, et ei usalda ametlikku statistikat ja silmaga on näha, et alkoholi transportivate autode vool Tallinna ja Helsingi vahel üha kasvab, kirjutab Talouselämä.

Liit kardab, et uuel aastal eesootava alkoholiaktsiisi tõus toob endaga kaasa üha suuremamahulise alkoholi sisseveo Eestist, mis omakorda paneb põhjanaabrite ärid veelgi kehvemasse seisu.

Eelmisel nädalal avaldatud, mullu maist kuni selle aasta aprillini TNS Gallupi läbiviidud uuringu andmetel tõid välismaal käinud turistid Soome 63,5 miljonit liitrit õlut, siidrit ja teisi alkohoolseid jooke ehk 7,7 miljonit liitrit puhast alkoholi. Varasema aastaga võrreldes oli kasv 1,3 protsenti.

Statistika kohaselt on 2007. aastast soomlaste Eestis käigud peaaegu kahekordistunud, kuid sisseveetava alkoholi kogus jäänud peaaegu 2007. aasta tasemele. Samal ajal on Soomes alkoholiaktsiisi tõstetud neljal korral.  «Kes sellist statistikat usub?» ütleb Lappi, tõdedes, et näeb enda sektoris suuri muutusi. Nii kurdavad liidu liikmed , et kaotavad perepidusid tähistavaid kliente, kui oma alkoholi tarbida ei lubata. Lisaks häirib liitu ka laevandusfirmade teenus, millega saab netist tellida saduliitreid alkoholi ja see tuuakse tellijale koju..

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles