Maksuamet peatas kütuse aktsiisilao tegevuse

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliamet.
Maksu- ja tolliamet. Foto: Peeter Langovits

Maksu- ja tolliamet peatas juuni esimesel reedel Maardu järve juures Peterburi tee äärde jääva kütuste hulgimüügi ja hoiustamisega tegeleva tulundusühistu Bitest aktsiisilao tegevuse.

Maksuamet kinnitas Äripäevale, et lao tegevus on 7. juuni seisuga peatatud. Kuid kuna tegemist on maksusaladusega, siis lisainfot ei jagatud. Pressiesindaja kinnitas vaid, et tegu pole ameti tavapärase meetmega. «On väga harvad juhud, kui maksu- ja tolliamet aktsiisilao tegevuse peatab.»

Möödunud nädala esmaspäeva ennelõunal seisis Bitesti väravas tolli sini-valge buss ning territooriumil oli mõni kütuseveok.

Kuni selle aasta veebruarini olid Bitesti juhatuses Gennadi Besstšastnov, Jevgeni Besstšastnov ja Veera Besstšastnova. Veebruaris juhatuse liikmeks saanud Vitali Besstšastnov lahkus sealt juba aprillis. Aktsiisilao tegevuse peatamise ajal oli äriregistri andmetel juhatuse liikmeks Sergei Prutskoi.

Vitali Besstšastnovi numbrile helistades võtabki vastu Prutskoi, kes räägib, et tema ei ole 7. juunist enam Bitesti omanik. Tal ei tulnud äri välja ja ta ei ole võimeline maksuametiga vaidlema. Küll kinnitas ta, et ettevõtte mahutid on plommitud.

Loe pikemalt ajalehest Äripäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles