Ametiühingud plaanivad kuni 10-tunnist streiki

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki töötajad nõudsid möödunud aastal hoiatusstreigil paremat palka.
Tallinki töötajad nõudsid möödunud aastal hoiatusstreigil paremat palka. Foto: Peeter Langovits

Täna Toompeale meeleavaldust korraldav Eesti Ametiühingute Keskliit (EAKL) teatas valitsusele, et plaanib vastavalt juhatuse otsusele 16. juunil streiki kestusega kuni kümme tundi alates kella 8 hommikul.


Streigi põhjuseks nimetab EAKL valitsuse töötajate huve eiravat töösuhtepoliitikat ja möödunud aasta 23. aprillil sõlmitud kolmepoolse kokkuleppe rikkumist. Streigijuht on EAKLi juht Harri Taliga.

EAKL kutsub kõiki ametiühinguid korraldama toetusstreike keskliidu nõudmiste toetuseks. Toetusstreikides osalemise otsuse teevad organisatsioonid iseseisvalt.

EAKLi konkreetsed nõudmised on:
Täita 23. aprilli 2008 sõlmitud kolmepoolset kokkulepet, millega valitsus kohustus lähtuma töölepingu seaduseelnõu menetlemisel kokkulepitud põhimõtetest ning austama sotsiaalpartnerite kokkulepet erisuste kehtestamisel öötöö piirangutest;

viivitamatult alustada kolmepoolseid läbirääkimisi töölepingu seaduse ning töötuskindlustuse seaduse muudatuste rakendamiseks, lükates nende jõustamise edasi kokkuleppe saavutamiseni;

võtta riigikogu menetlusest tagasi Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioonide algatatud töötuskindlustuse seaduse muutmise seaduse eelnõu 512 SE.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles