Estonian Airi juht Jan Palmér koolitab mantlipärijat

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Palmér näeb oma ülesandena muuta Estonian Air stabiilseks ettevõtteks, kuid pikemas perspektiivis peaks rahvuslikul lennufirmal tema arvates olema eesti juhtkond.
Jan Palmér näeb oma ülesandena muuta Estonian Air stabiilseks ettevõtteks, kuid pikemas perspektiivis peaks rahvuslikul lennufirmal tema arvates olema eesti juhtkond. Foto: Liis Treimann / Postimees

Rootsist Eestisse kolinud Estonian Airi juht Jan Palmér õpetab välja inimest, kes siis, kui tema on ettevõtte kasumlikuks teinud ja firmast läinud, ohjad üle võiks võtta.

Mida te olete Estonian Airis oldud ajaga saavutanud?

Oi, olen palju saavutanud. Firma tegevuse kokkutõmbamine on tehtud. Võib-olla on veel midagi natuke teha, aga pigem kosmeetilised muudatused. Üleliigsed lennukid kaovad varsti. Saab 340 nüüd ja Boeing 737 mõne nädala pärast. Personal, kes pole rakendust leidnud, on lahkunud.

Märkasin jah, et all polnud meid kedagi vastu võtmas, nagu tavaliselt.

Jah. Me ei kasuta kaht esimest korrust. Oleme selle pealt kulusid kokku hoidnud. Parklas pole ka autosid, meil on vähem parkimiskohti.

Kui vaadata liinivõrgustikku, siis oleme sedagi koomale tõmmanud. Jätsime alles üheksa põhisihtkohta ja Trondheimi, aga viimane on kaks korda nädalas. Liinid, mis otsustasime jätta ja kasumlikuks muuta, ka jõudsid kasumisse maikuus. Seega tundub, et tegime õiged otsused.

Nii et Estonian Air oli mais kasumis?

Kui firma kaheks lõigata, siis on ühel pool põhitegevus ehk lendamine. Sellega jõudsime mais plussi. Nulli lähedale jõudsime ka märtsis ja aprillis, aga mai oli veel parem. Seega, põhitegevusega tundub, et on korras.

Aga siis jäävad veel mõned restruktureerimiskulud, mis kaovad ajaga. Kui need on läinud, saame palju paremaid arve ette näidata. Kogu firma oli seega mais väikeses miinuses.

Kas mai jääb tänavu ainukeseks heaks kuuks?

Ei, ei, ei. Juuni on maist parem. Juuli ja august näevad broneeringute järgi väga head välja.

Kas firma ise jõuab ka kasumisse või ainult põhitegevus?

Ma ei tea täpselt, kuidas juulis ja augustis on, aga septembris on tõenäoliselt terve firma kasumis. Ja jätkab sel kursil – aastal 2014 näen tervet aastat kasumis.

Mitmest töötajast olete loobunud?

Eelmisel aastal samal ajal oli neid 337. Nüüd on 180 ja mõne nädala pärast on 164. Seega, tipust aasta tagasi oleme kärpinud 50 protsenti.

Kas olete kursis ka, mis neist inimestest saanud on?

Olen inimestelt kuulnud, et enamik on endale midagi muud leidnud. Mitte kõik, aga enamik.

Kaua teie leping kestab?

Sel pole tegelikult lõppu, kuid oleme kokku leppinud kaheks aastaks – 2015. aasta lõpuni.

Mis siis saab? Tahaksite jääda ametisse?

Ei tea, oleneb olukorrast. Otsustasin juba ammu pensionile jääda, aga ma pole selles eriti hea. Mu suurim huvi on firmasid ümber pöörata. Kui firma muutub stabiilseks, siis peaks sel pikas perspektiivis eesti juhtkond olema. Ma võin aidata, näiteks õpetada kedagi välja selles äris.

Tahtsingi sellest rääkida. Kuulsin, et koolitate inimesi, kas õpetate endale mantlipärijat välja?

Jah, aga mitte kohe. Meil on kaks inimest, kellega koos töötan. Üks neist ei tööta firmas. Ta on õppinud Tartu Lennuakadeemias ja on käinud Amsterdamis KLMis õppimas. Kui ta tagasi tuli, siis hakkasin teda kohe ära kasutama. (Naerab.) Ei. Ta tahab õppida lennufirmat juhtima. Ta teeb seda oma vabast ajast ja mina kasutan oma vaba aega, et teda õpetada.

Panin ta üks kord proovile. Tahtsin teada, kas ta on õige inimene. Võtsin oma suure Exceli tabeli, kus on liinide kalkulatsioonid, tegin sinna mõned vead ning saatsin talle ülevaatamiseks. Läks tund, kuni ta teatas: «Sul on siin kolm valemit valesti.» Siis mõtlesin: «Yes, see on õige tüüp!»

Ja teine?

Teine töötab Estonian Airis. Saadame ta veel mõnele kursusele. Tõenäoliselt saab temast pigem COO (käitusala juht – toim).

Kui lahkute, kas pakute siis esimest neist oma asemele?

Ehk mitte kohe kahe aasta perspektiivis, aga pikemas küll. Ta on väga tark ja ambitsioonikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles