Hooajalised töökohad täituvad mõne päevaga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välikohvik Tallinna vanalinnas.
Välikohvik Tallinna vanalinnas. Foto: Peeter Langovits

Kui hooajalisi töid on sel suvel pakkuda tunduvalt vähem kui mullu ning need täituvad tihti paari päevaga, siis keerulisema töö tegijaid napib endiselt ning nende leidmiseks võib ettevõtjal kuluda mitu kuud.

Restoranid ja kohvikud hakkasid endale suveks lisatööjõudu otsima paar kuud tagasi, vahendas ERR Uudised.

Kuna mitmed söögikohad on majandusraskuste tõttu oma uksed sulgenud, on ka hooajatöid pakkuda vähem ja seega kandideeris ühele ettekandja kohale poole rohkem inimesi kui eelmisel aastal, hooajatöötajad peavad sel aastal leppima tõenäoliselt ka väiksema palgaga.

Ka Reisibüroo Uniontravel klienditeenindaja kohale kandideeris rohkem inimesi kui firma oodata oskas -  taotlusi tuli üle saja. Enamik hooajatöid ongi seotud turismiga. Samas ootavad reisibürood sel suvel Tallinna vähem turiste.

Kui lihtsamatele töödele leiavad ettevõtjad kiiresti häid töötajaid, siis keerulisemate ametite puhul on lugu teine, Sunset Suitsi juhataja Margarita Laanvee sõnul otsib tema firma teeindajat ja õmblejat üheskoos.

«Kuid probleem on selles, et inimesed ei oska teenindada või ei oska õmmelda,» ütles Laanvee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles