Kolmandik töötajaid kavatseb tööasjadega tegeleda ka puhkuse ajal

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud inimesed ei saa tööasjadest kunagi päris vabaks. Pilt on illustreeriv.
Paljud inimesed ei saa tööasjadest kunagi päris vabaks. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Maailma suurima paindlike töökohtade pakkuja Reguse uuringust järeldub, et paljud inimesed ei saa tööasjadest päris vabaks isegi suvepuhkuse ajal ning jätkavad tegelikult puhkuse ajal töötamist.

Regus palus enam kui 26 000 äriinimesel 96 riigist avaldada arvamust selle kohta, kui suure osa oma suvepuhkusest nad planeerivad kulutada tööga seotud tegevustele. Eestis teatas 33 protsenti professionaalidest, et nad töötavad suvepuhkuse ajal üks kuni kolm tundi päevas, samas kui 9 protsenti vastanutest kulutavad tööalastele küsimustele päevas üle kolme tunni. 18 protsenti kinnitab, et pööravad suvepuhkusel viibides tööasjadele tavapärasest veidi vähem tähelepanu.

Siiski ei tööta Eesti professionaalid puhkuse ajal nii palju, kui seda teevad teiste riikide professionaalid. Kogu maailmas pühendab 39 protsenti äritegevuse professionaalidest puhkuse ajal tööasjadele tavapärasest veidi vähem tähelepanu, samas kui 17 protsenti plaanivad töötada enam kui kolm tundi päevas ning 41 protsendi sõnul pühendavad nad tööle üks kuni kolm tundi päevas.

Ülemaailmne võimekusel põhinevate võimaluste asjatundja professor Thomas Cox ütleb, et on tõendatud, et lubades töötajatel ise kontrollida oma tööd ja seda, kuidas nad tööd teevad, võib tööstress väheneda. «Pakkudes töötajatele eelkõige natuke vabadust otsustada kuidas ja millal nad oma tööd teevad, aitab see neil saavutada parema töö- ja eraelu tasakaalu ning tagada, et perele ja puhkamisele pühendatud aeg ei oleks tööstressist ja -tegevustest tulvil,» räägib Cox. «Kõikjal töötamise võimalus on hea, kuid töötajad peavad leidma aega ka enda väljalülitamiseks.»

Uuringust järeldus, et meeste jaoks on tööasjadest väljalülitumine kõige raskem, kuna 42 protsenti kogu maailma meestest muudavad puhkuse tavapäraseks tööks ning kinnitavad puhkuse ajal telefonikõnede tegemist, e-kirjadele vastamist ja tööasjadega tegelemist. Sama pühendunult töötavate naisprofessionaalide osakaal on ka väga kõrge (34 protsenti).

Sootrendi kinnitab ka see, et 44 protsenti kogu maailma meesprofessionaalidest kinnitab ühe- kuni kolmetunnist töötamist päevas, samas kui naiste vastavaks näitajaks on 35 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles