Eesti Post saaks ideaalis e-arvetelt 50 miljonit käivet aastas

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postkastid
Postkastid Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Homsest e-arvete turule sisenevat Eesti Posti ootab 40 000 potentsiaalset klienti, kellelt annaks ideaalis sisse kasseerida pea 50 miljonit krooni.


Eesti Post teatas eile, et siseneb homsest e-arvete turule, hakates osaühingu E-Arvete Keskus alt pakkuma platvormi, mis ettevõtete kõik arved ühte kohta kogub.

Firma juhi Marius Arrase sõnul maksab üks e-arve põhimõtteliselt 99 senti kuus ehk 99 krooni kuus saja arve pealt. Samas ei olnud firma juht ja ainuke töötaja nõus ütlema, kui suurt käivet või kasumit firma ootab.

«Oleme arvutanud, et 40 000 ettevõtet on Eestis, kellele meie lahendus väärtust pakub,» sõnas ta siiski vihjamisi.

Mõistagi kõik 40 000 e-arvetekeskuse klientideks ei hakka, kuid kui see nii läheks, tähendaks see firmale aastas pea 50 miljoni kroonist käivet. Et tegemist infotehnoloogia firmaga, läheks suurem osa sellest kohe kasumireale, sest nagu Arras isegi tunnistab, pole ettevõtte püsikulud eriti suured. «Kõige suurem kulu oligi platvormi loomine,» sõnab firmajuht.

Keerulise ning tavainimese pead sassi ajava tehnilise jutuga e-arve hingeelust, siinkohal tülitama ei hakka. Põhimõtteliselt tähendab Eesti Posti enamusosalusega ettevõtte teenus seda, et kõik arved, olgu need siis paberkandjal või pdf formaadis, hakkavad laekuma ühte kohta, kust raamatupidaja nende n-ö lõpu peale teha saab.

e-arvekeskus kuulub AS Eesti Post enamusosalusega tütarettevõttele Eesti e-arvete Keskus OÜ, teised osanikud on AS Webmedia ning E-bookkeeping OÜ. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles