Skype Eesti juht: meil on nüüd üks mure vähem

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Paananen
Tiit Paananen Foto: Toomas Huik

Skype Eesti juht Tiit Paananen ütles, et täna vastuvõetud seadusemuudatus, millega lihtsustub kõrge kvalifikatsiooniga välistöötajate Eestisse toomine, on väga positiivne uudis, kuid see on alles esimene samm teel, kuidas Eesti muuta atraktiivseks sihtriigiks välistööjõule.

«Oleme selle muudatuse nimel mitu aastat erinevate organisatsioonidega koostööd teinud ja väga hästi tuttavad kogu temaatikaga,» ütles Paananen. «Nüüd, kui inimeste siiatoomine on lihtsam, on meil üks mure vähem, millest potentsiaalse tulevase töötajaga rääkida.»

Samas ütles Paananen, et kõnealune muudatus on alles esimene terves reas sammudes, mida tuleks teha muutmaks Eestit globaalselt konkurentsivõimeliseks sihtriigiks. «Me peame endale aru andma, et edasine kasv ehk nn klaaslaest läbiminek nõuab pikemaid samme. Investeerimiskliima tuleb üle vaadata, sotsiaalmaksu laega on vaja tegeleda. Siin ei ole vaja leiutada jalgratast pole vaja leiutada, sest näited moodustest, mis võimaldavad kiiremat kasvu on maailmas küll,» rääkis Paananen.

Skype palkas eelmisel aastal ligi 100 inimest ning ettevõttes on pidevalt paarkümmend töökohta nö avatud ehk neile otsitakse inimesi kogu maailmast. Paananen ütles, et ka sel aastal palkab ettevõte kümneid inimesi ning otsitakse neid alati rahvusvaheliselt.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles