SEB ja DnB Nord vahendavad Kredexi sooduslaenu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SA Kredex.
SA Kredex. Foto: Raigo Pajula.

Mai lõpust saavad eksportivad ettevõtted Kredexi toel pikaajalist laenu ka SEB Panga ja DnB Nord Panga kaudu.


Kredex pakub koostöös pankadega laene ettevõtete pikaajalise finantseerimisega seotud probleemide leevendamiseks. Seni sai laenu vaid UniCredit Bank Eesti filiaali kaudu.

Ettevõttele tähendab Kredexi tugi see eeskätt madalamat intressimarginaali. Laenu tingimused sarnanevad tavapärasele pangalaenule, kuid ettevõttele lubatakse pikka, 2-10-aastast laenuperioodi. Maksimaalne laenusumma on 30 miljonit krooni ettevõtte kohta.

Laen on mõeldud vähemalt kolm aastat tegutsenud ettevõtteile, kelle ekspordikäive viimasel majandusaastal oli vähemalt 8 miljonit krooni ja mitte vähem kui 20 protsenti ettevõtte kogukäibest.

Laenu saamiseks peab ettevõte pöörduma Kredexiga koostööd tegevasse panka, kus ettevõte läbib tavapärase krediidikontrolli. Pikaajalist laenu rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Pikaajalise laenu pakkumine Kredexi ja pankade koostöös on üks eksportivatele ettevõtetele suunatud riikliku tugipaketi meetmetest. Samas paketis pakub Kredex aprilli algusest ettevõtteile ka edupõhise intressiga allutatud laenu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles