Oma Ehitaja: ehitajate palkades valitseb arusaamatu paradoks

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Fridolin
Kaido Fridolin Foto: Peeter Langovits

Oma Ehitaja tegevjuht Kaido Fridolin ütles, et on paradoksaalne, nagu oleks ehitushinnaindeksi järgi tööjõukulude osakaal kasvanud tänavu 15 protsenti, ent samas kui peatöövõtu pakkujad usuvad hindade langemist.

«Kahjuks siin ongi arusaamatu paradoks. Kindlasti iga peatöövõtu sisendhinna tõus mõjutab ehitusturu hindasid tõusu suunas. Nii ka pidev tööjõu hinnakasv. Samas jälgides näiteks ehituse riigihangete konkursside pakkumiste avamise tulemusi, on peatöövõtu pakkujad endiselt optimistlikud sisendhindade alanemise suhtes. Seda optimismi mina jagada ei saa,» ütles Fridolin.

Ta osutas, et ehitusjuhtide palgatõusu surve on pidevalt olemas juba pikka aega, mida põhjustab ümbritsevas keskkonnas toimuvad regulaarsed hinnatõusud  ja inflatsioon. «Üritame hoida oma töötajate palgad samal tasemel meie turusektoris tegutsevate ettevõtete spetsialistide palgatasemetega, ehk siis palku korrigeerime tulenevalt turuolukorrast ja ettevõtte võimalustest,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles