Swedbank: e-arvetega säästaks 1,3 miljardit aastas

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arved.
Arved. Foto: SCANPIX

Kui Eesti riik ja ettevõtted läheksid üle täielikult digitaalsele e-arveldusele, annaks see hinnanguliselt kokkuhoidu 1,3 miljardit krooni aastas, leiab Swedbank ning tema partner Itella, kes teatasid täna e-arvete konsortsiumi loomisest.


«Eesti ettevõtted haldavad digitaalselt kuni 5 protsenti oma arvetest. Soome ettevõtted haldavad digitaalselt üle 50 protsendi, Rootsis 45 protsenti arvetest. Peale Taani avaliku sektori kohustuslikku e-arveldusele üleminekut säästetakse seal vähemalt 150 miljonit eurot aastas. Kui Eesti riik ja ettevõtted läheksid üle täielikult digitaalsele e-arveldusele, annaks see hinnanguliselt kokkuhoidu 1,3 miljardit krooni aastas,» teatasid Swedbank ning Itella koos.

Eesti ettevõtete avatud grupp eesotsas Swedbank Eesti ASi ja Itella Information ASiga on loonud ettevõtetevahelise e-arvete konsortsiumi, mis loob eelduse nimetatud kokkuhoiuks ning võimaldab ettevõtetel täisdigitaliseerida oma arvete saatmise ja vastuvõtmise protsessid, st muuta täielikult paberivabaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles