Parts: Tallinnal jätkuks raha teede remondiks

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi aseesimees Juhan Parts
IRLi aseesimees Juhan Parts Foto: Toomas Huik

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles Riigikogu infotunnis, et teede remondi rahastamine on iga omavalitsuse prioriteetide küsimus.

Parts viitas Tallinnale, märkides, et kui propagandakuludeks kulutatakse kümme miljonit eurot ning külma rahuga viiakse transpordist tulude poole pealt eelarvest välja 15 miljonit eurot, siis järelikult on remondiküsimus prioriteetides küsimus.

«Kui lumi ära sulab, siis me avastame Tallinna tänavatel tohutud augud, ja iga talvega või kevadega need lähevad suuremaks. Öelda täna, et Tallinna linna eelarves ei ole raha, et teha süsteemselt säilitusremonti ja taastusremonti, on lihtsalt vale,» rõhutas Parts ning sõnas, et see on ainult valikute küsimus, mida langetab Tallinna linnavalitsus.

Parts märkis ka, et riik on valmis investeerima kaasrahastamise korral omavalitsuse suurematesse teede investeeringuprojektidesse. Ta tõi näiteks Filtri ja Tehnika tänava tee ühendamist ja Ülemiste ristmikku, mida riik rahastas 85 protsendi ulatuses. Järgmiseks perioodiks näeb valitusus omavalitsuste suuremateks investeeringuteks vähemalt 40 miljonit eurot. «Nii et kindlasti riik ei pühi siin käsi puhtaks suurte linnasiseste teede väljaarendamisel,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles