Tomingas Arco Vara aktsiate müügist: minu ärihuvid on mujal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Tomingase ärihuvid on muutunud.
Richard Tomingase ärihuvid on muutunud. Foto: Peeter Langovits

Richard Tomingas, kellele kuuluv AS Toletum võõrandas esmaspäeval kogu osaluse Arco Varas, põhjendas seda otsust tõdemusega, et tema ärihuvid on viimasel ajal keskendunud Arco Varaga mitteseotud valdkondadele.

«Need nõuavad ressursse ja tähelepanu, mida on raske jagada. Seetõttu otsustasin oma osaluse müüa. Nagu 2013. aasta esimene poolaasta on näidanud, nõudlust aktsiate järele on,» ütles Tomingas börsiteate vahendusel.

Arco Vara AS-i nõukogu otsustas 10. juunil 2013 toimunud nõukogu koosolekul valida senine nõukogu liikme Hillar-Peeter Luitsalu uueks nõukogu esimeheks alates 11. juunist 2013.

«2012. aasta kevadel algatasin muudatused Arco Vara nõukogu koosseisus, et luua paremad eeldused ettevõte keerulisest majandussituatsioonist väljatoomiseks. Muudatused on hakanud vilja kandma ja arengu jätkamiseks on õige aeg nõukogu esimehe teatepulk edasi anda,» ütles Richard Tomingas uue nõukogu esimehe valiku kohta.

Hillar-Peeter Luitsalu (sünd 1959) liitus Arco Varaga 1993. aastal. Ta on olnud kontserni erinevate ettevõtete juhtorganite liige ning muuhulgas oli tal kandev roll Veskimöldre ja Merivälja kinnisvaraarenduste loomisel. Luitsalu on lõpetanud Tartu Ülikooli õigusteaduskonna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles