Sadolin sõlmis RMKga koostööleppe metsaistutuseks

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadolini töötajad metsa istutamas.
Sadolini töötajad metsa istutamas. Foto: Sadolin

Värvitootja ES Sadolin sõlmis Riigimetsa Majandamise Keskusega (RMK) koostööleppe, mille kohaselt toetab igal aastal vähemalt 10 000 puu istutamist Eesti metsa.


Vastavalt lepingule kannab Sadolin puude istikute kulud ning panustab tööjõuga, RMK hoolitseb selle eest, et puude istutamine nõuetekohaselt toimuks.

«Mõte Eesti metsade ja puidu jätkuvust toetada on meil olnud juba ammu, ent tegudeni jõudsime alles nüüd. Kui meie tooted aitavad puidu kestvust pikendada selle kasutamise lõpufaasis, siis on tore, kui saame oma panuse anda ka puidu eluringi algusesse ning toetada uute puude jõudmist Eesti metsadesse,» lausus ES Sadolini peadirektor Piret Minn. Tema sõnul on koostöö RMKga Sadolini töötajates suurt poolehoidu leidnud ja ühiselt käidi juba sel aastal RMK metsaistutustalgutel kuuski istutamas.

Sadolini toetusel rajatava kuuse- või männimetsa asukoht selgub uue aasta alguses ning istutamine leiab aset järgmisel kevadel. Oma panuse Eesti metsade täienemisele saavad anda ka Pinotexi puidukaitsevahendite kasutajad. Nimelt toetab Sadolin ühe uue puu jõudmist metsa iga 10-liitrise Pinotexi toote ostu pealt. «Kümme tuhat puud on minimaalne kogus, kuid kui tooteid ostetakse rohkem, suurendame ka oma toetust vastavalt,» lisas peadirektor.
Sarnast koostööd kavandab ES Sadolin ka Lätis ja Leedus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles