Mida uut toob Apple'i uus operatsioonisüsteem iOS7?

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i uus operatsioonisüsteem iOS7.
Apple'i uus operatsioonisüsteem iOS7. Foto: SCANPIX

Apple tutvustas eile uut nutiseadmetele mõeldud operatsioonisüsteemi iOS 7, mis on võrreldes varasemate versioonidega endale värskema välimuse ning mitu uut funktsiooni saanud.

Et tehnoloogiahiiglane uue kujundusega välja tuleb, spekuleeriti juba ammu. Vana kujundus oli Apple'i asutaja Steve Jobsi valik, kuid mitmed madala taseme töötajad kartsid, et see muutub ajapikku kasutajatele igavaks.

Lisaks kaasaegsele kujundusele tutvustasid Apple disainerid eile ka mitmeid uusi funktsioone:

Juhtimiskeskus. Menüüriba ilmub, kui tõmbad näpuga iSeadme alumisest otsast. See laseb kasutajal seadistada WiFi, Bluetoothi ja taustavalguse sätteid. Lisatud on ka taskulambifunktsioon.

Rööprähklemine. Inglise keeles multitasking võimaldab seda, millele nimi viitab - mitme aplikatsiooni jooksutamine samal ajal.

AirDrop. See kasulik uuendus laseb nutiseadmetel omavahel erinevaid faile vahetada kasutades selleks seadme end WiFit.

Kaamera. Lihtsamaks on tehtud erinevate funktsioonide kasutamine ning lisatud in Instagramist tuntud filtrite kasutamise võimalus.

Sünkroniseerimine autoga. Uus aplikatsioon võimaldab modernsete autodega kasutada telefoni ja selle tehisintellekti Siri. Selleks peab autol olema nüüdisaegne bluetooth'iga pardaarvuti, mis kuvab ka pilti.

iTunes Radio. Muusika striimimise teenus.

Uued turvasätted. iOS7 võimaldab varguse korral telefoni omanikul kustutada telefoni mälu ning takistab telefoni registreerimist ilma selle omaniku Apple'i paroolita.

WiFi kõned. Laseb teha kõnesid üle traadita interneti võrgu, mis peaks teoorias vähendama katkenud kõnede hulka ning tagama ka parema kvaliteedi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles