Nimekiri ametimeestest, keda eriti ei sallita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hambaarsti juures.
Hambaarsti juures. Foto: SCANPIX

Iga ametiga käib kaasas teatud maine. Sageli ei vasta ettekujutus ametist aga tõele või on tekkinud näiteks selle järgi, kuidas teatud eluala inimesi näidatakse televiisoris või filmides.

Karjääriekspert Dawn Rosenberg McKay kirjutab ametitest, mis on inimeste hulgas eriti vihatud. Siin need on:

Hambaarst. Hirm hambaarstide ees istutatakse meisse juba lapseeas. Kes poleks kuulnud hirmutamist, et kui sööd liiga palju kommi, tulevad hambaaugud ja siis peab hambaarsti juurde minema.

Börsimaakler. Nende tööst teame me enamasti filmide kaudu ja filmid on ikka seotud pettuste ja mahhinatsioonidega.

Koolidirektor. Direktori kabinetti saatmine oli kooliajal hirmsaim karistus üldse. Võimalik, et just sellest ajast on pärit ebameeldiv tunne nende vastu.

Kasutatud autode müüja. Räägib palju, kiidab oma kaupa taevani ning müüb sulle lõpuks mingi romu, mida sa tegelikult üldse ei tahtnud. Vähemalt filmides on automüüja kuvand just selline.

Advokaat. Silma all sõbralik, kuid tagaselja alati valmis «nuga selga lööma». Tegelikult aga tegutsevat nad õigusruumis alati oma kliendi poolt.

Maksuametnik. Makse ei taha keegi heameelega maksta ja küllap me sellepärast neid ametimehi eriti ei armastagi.

Uudisteankur. Reporterid teevad kogu töö ja toovad uudised «koju», kuid uudisteankur istub lihtsalt soojas ja valges stuudios, loeb naeratades uudiseid ette ja võtab kogu au endale.

Haiglaõde.

Poliitik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles