Töökus ja keeleoskus toovad tugi­keskused Eestisse

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arved.
Arved. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelised firmad on toonud Eestisse 30 tugiteenuseid osutavat keskust, kuid potentsiaali on nende sõnul palju enamaks.

Teiste seas on mõne oma tugifunktsiooni Eestisse koondanud ettevõtted, nagu Fortum, Stora Enso, Hurtigruten, AGA, Itella ja Rieber & Søn, kes pakuvad siit peamiselt finants- ja raamatupidamisteenuseid, kirjutab Äripäev. Peale nende teeb mitu firmat praegu tasuvusuuringut ning külastab võimalikke sihtriike.

Üks värskemaid tugikeskusi Eestis on Norra toiduainetööstuse kontserni Rieber & Søn finants­tugiteenus. Mullu juunis Tallinnas loodud kontoris tehakse täisraamatupidamist vastavalt Norra seadustele. Otsus Eestisse laieneda tuli Rieber & Son Estonia OÜ juhi Kristiina Koeli sõnul tänu siinsele heale infrastruktuuri tasemele, kuluefektiivsele asukohale, heale raamatupidamiskompetentsi olemasolule koos inglise ja Skandinaavia keelte oskusega. Oluline oli heade bürooruumide olemasolu ning Eesti sarnasus Skandinaavia kultuuri- ja äriruumiga.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles