Pärnu kinnisvaraturul toimus hüpe

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omanik ei saa keelata inimesel üüripinda oma elukohaks registreerida.
Omanik ei saa keelata inimesel üüripinda oma elukohaks registreerida. Foto: Toomas Huik

Uus Maa Kinnisvarabüroo analüütik Risto Vähi toob välja, et Pärnu kinnisvaraturg tegi mais korraliku hüppe.

Tema andmetel oli sarnaselt eelmise aastaga hooajalise tõusu taga eelkõige talvel-kevadel ettevalmistatud tehingute realiseerimine.

Kui veel aprillis toimus maa-ameti statistika kohaselt 63 ostu-müügitehingut, siis mais hüppas tehingute hulk 106-le. Ka möödunud aastal oli maikuu (80 tehingut) eelnevatest kuudest ning ka järgnenud suvest selgelt aktiivsem. Palju müüdi keskmise suurusega kortereid erinevates linnaosades. Ruutmeetri keskmiseks mediaanhinnaks kujunes 712 eurot, mis on aprillist 6,8 protsenti enam. Aastaga kerkis hinnatase keskmiselt 8,9 protsenti.

Vähi prognoosis, et saabuval suvel muutub kinnisvaraturg mõnevõrra vaiksemaks, kuid tõsisemat seisakut ette näha pole. «Eesti kinnisvaraturul on järjest vähem sesoonsusi ning korterite vaatamist ja ostuaktiivsust mõjutavad küll paljud tegurid - näiteks kas või ilm -, kuid nende hulgas pole enam aastaaega,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles