Kilk: ülepeakaela sündinud otsused ei vii kuhugi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk
Rein Kilk Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Ettevõtja Rein Kilk ütles, et tal on kahju vaadata, kuidas poliitikud teevad praegu meie majandust aastakümneteks mõjutavaid maksuotsuseid ülepeakaela, sest kiiresti on raha vaja.


Kilgi sõnul oli suurim viga, mis Eestis tehti, et vahepeal laenurahaga paksuks nuumatud riigi eeliseid ei suudetud ära kasutada ja see raha lihtsalt söödi ära. Laenukoormus iseenesest ei olnud meil suurem kui näiteks Soomes, aga siia tuli täiendav raha, mida võis olla kokku 20 miljardit, sisse lühikese ajaga, lisas ta.

«Sellele vastavalt kujunes ka meie majandusmudel ja nüüd ei oska me enam sellest olukorrast välja tulla ning hakkame oma tulubaasi vastavalt ümber kujundama. Muutume madalate maksudega riigist kõrgete maksudega riigiks lihtsalt seetõttu, et meil on kiiresti raha tarvis,» selgitas Kilk.

Tema hinnangul tuleks maksutõus lükata üldse valimisjärgsesse aega. «Kõigist halbadest valikutest valiks mina praegu laenuvõtmise ja seejärel analüüsiks rahulikult, millist maksusüteemi vajame.»

Lõpuks ütles Kilk, et ei usu, et sellest koalitsioonist üldse asja saab. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles