Paananen: Eesti võiks pakkuda aastast tax freed

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype Eesti juht Tiit Paananen Ülemiste City visiooniseminaril.
Skype Eesti juht Tiit Paananen Ülemiste City visiooniseminaril. Foto: Toomas Huik

Skype Eesti juht Tiit Paananeni hinnangul aitaks Eestisse tippspetsialiste ja firmasid meelitada näiteks aastane tax free ehk maksuvabastus teatud sektoris.

See saadaks tema sõnul sõnumi maailma ja annaks sellele valdkonnale arengutõuke. Eesti võiks siin teha koostööd Põhjamaadega.

Paananeni sõnul pole hind ainuke argument. Odavamat hinda püüdma minnes võib tema sõnul ka alt minna, sest hind võib olla madal põhjusega. «Kuna IT sektor on globaalne, siis pole ka meil selles valdkonnas keskmine palk väike,» lausus ta Ülemiste City visiooniseminaril.

Skype võttis eelmine aasta tööle 94 inimest, neist 80 protsenti Eestist. Samas on 20 töökohta kogu aeg vaba. Küsimusele, miks ei too ettevõte spetsialiste Lõuna-Euroopast, kus neid tundub üle olevat, vastas Paananen, et need inimesed pole seal niisama ilma tööta. Neil on kas madal kvalifikatsioon, keelebarjäärid või suhtlemisprobleemid, mis takistavad mujale tööle minekut.

Paananeni sõnul on majanduses edukad need, kes igapäevaselt ja fokusseeritult arendavad suhteid oluliste inimestega maailmas tehes seda vahetult, kohale minnes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles