Pärnits: Eesti halvad küljed tuleb muuta edutegureiks

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mainori juht Ülo Pärnits Ülemiste City visiooniseminaril.
Mainori juht Ülo Pärnits Ülemiste City visiooniseminaril. Foto: Toomas Huik

Tuleb mõelda, kuidas Eesti negatiivsed küljed, nagu odav tööjõud ja rendipinnad, meie edutegureiks muuta, lausus Mainori juht Ülo Pärnits.

Ülemiste City arengut käsitleval seminaril rääkisid kohale kutsutud majanduseksperdid sellest, kuidas meelitada Eestisse rahvusvahelisi ettevõtteid ja kõrgelt kvalifitseeritud spetsialiste ehk milliseid komme tuleks neile pakkuda.

Mainori juhi Ülo Pärnits tõdes, et paljud targad inimesed lähevad Eestist ära, sest siin on palgatase mitu korda madalam kui mujal Euroopas, mistõttu on Eestil oht õige pea kolgastuda.  

Majanduseksperdi Heido Vitsuri sõnul saab äri ajada edasiviiva konkurentsi tingimustes. Tipptasemel tööjõud selleks peab olema kas väljastpoolt Eestit toodud või seal koolitatud. Samas ei tohi unustada, et siin tuleb asju ajada ka kohalikus keeles, kasvõi seepärast, et meedia on eestikeelne. «Meie peame aga hakkama õppima elama ja töötama teiste rahvuste esindajatega koos,» lisas ta veel ühe olulise nüansi. Hea näitena mainis ta London City`t mis toimib tema hinnangul väga hästi.

«Ega meil neid komme, mida jagada, eriti ole. Need tuleb luua, kasvõi näiteks ajutise maksuvabastuse näol. See võtaks siiatulijail mõned hirmud maha. Sisse tuleks osta oluliste  kontaktidega võtmeisikuid, kes õppinud mainekas ülikoolis ja töötanud edukas firmas. Loomulikult tahavad need isikud siis ka olla kindlad, et tegu on Eestis prioriteetse valdkonnaga, mida riik toetab, luues sellele teatud konkurentsieelise ja võrdsed tingimused muu maailmaga,» rääkis Vitsur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles