Rahandusministeerium III samba kaotamist ei poolda

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rahandusministeeriumi hinnangul ei peaks võimalikud II pensionisamba arendused eeldama kolmanda samba lõpetamist. Samuti ei ole arutlusel teise samba sissemaksete suurendamine.

Suurima turuosaga varahoidja Swedbank leiab, et kolmas pensionisammas on oma aja ära elanud ning inimeste maksed teise sambasse peaksid inimväärse vanaduspõlve tagamiseks olema praegusest märksa suuremad, küündides kümnendikuni brutopalgast.

Rahandusministeeriumi kindlustuspoliitika osakonna juhataja Siiri Tõniste lausus, et ministeerium on huvitatud kõikidest ideedest, mis aitavad kaasa pensionisüsteemi arengule ning on valmis nendel teemadel ka arutama.  Ta märkis, et mullu 10-aastaseks saanud pensionisüsteem on oma täisvõimsust alles saavutamas ning selle võimalikud muutused vajavad pikaajalist planeerimist.

«Oleme pigem seda meelt, et võimalikud arendused II sambas ei peaks eeldama inimeste vabatahtliku säästmisvõimaluse piiramist või lõpetamist III sambas, mis on mitmete tingimuste poolest paindlikum kui kohustuslik kogumispension ja seetõttu paljudele ka sobiv investeering,» lausus ta.

Ka ei ole rahandusministeeriumi kinnitusel II samba sissemaksete suurendamine praegu arutlusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles