Konkurent: Iizi ei saa kindlustuse hinda tõsta

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõhutud on teadaolevalt seitse autot. Kas kindlustus ka kahjud katab, veel ei tea.
Lõhutud on teadaolevalt seitse autot. Kas kindlustus ka kahjud katab, veel ei tea. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Aadel Kindlustusmaaklerid juhataja Tõnis Laks ütles Postimehele, et ükski kindlustusmaakler – antud juhul Iizi – ei saa mitte kuidagi mõjutada kindlustusfirmade hindu.

«Asja uba on ju selles, et maakleri ainus eesmärk on kaitsta kliendi huve, seetõttu maakler stabiliseerib turgu. Iizi ei saa kuidagi kindlustuse hinda tõsta, seda ma ei usu,» sõnas Laks.

Ta lisas, et kuna Iizi on sedavõrd suur tegija, võib ta sundida kindlustusfirmat suuremat provisjoni maksma, ent see vähendab ainult kindlustusfirma kasumit, mitte ei tõsta kindlustuse hinda kliendi jaoks. «Iizi lööb massiga ning dikteerib hinda, ent klienti ta küll ei kahjusta. Ta ei tee seda, et makse tõuseks,» ütles ta.

Laks selgitas, et kindlustusmaakleri jaoks on hind kolmandajärguline - kõige tähtsam on ikkagi kahjukäsitlus ning kui kindlustuse hinnad tõusevad, siis peamiselt seetõttu, et masu hakkab läbi saama.

Finantsinspektsioon kohustas kindlustusmaaklerit Iizi Groupile kuuluvat ettevõtet Insurance broker services OÜ lõpetama loata tegevus ehk nn turupositsioneerimise teenuse pakkumine, kuna see aitab leida võimalusi, kuidas kindlustuse hinda tõsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles