IIZI: meie teenus ei ole turul hinda tõstnud

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IIZI Kindlustusmaakleri lipp.
IIZI Kindlustusmaakleri lipp. Foto: AFP / Scanpix

IIZI kaubamärgi all tegutsev kindlustusmaakler Insurance broker services juht Risto Rossar ütles Postimehele, et neile finantsinspektsiooni poolt süüks pandud turupositsioneerimise teenus ei ole kindlustusteenuste hinda tõstnud, lisaks ei too teenus praktiliselt midagi sisse ning nad on valmis seda ka tasuta pakkuma.

Rossar ütles, et nende teenuse tagajärjel on kindlustuse hinnad ainult langenud ning ükski ettevõte pole seetõttu hindu tõstnud.

Finantsinspektsiooni ettekirjutuse tagajärjel lõpetasid nad teenuse pakkumise ning peavad nüüd läbirääkimisi, mis kujul teenusega uuesti turule tulla.  «Meie ainus eesmärk on selles, et hinnad muutuksid konkurentsivõimeliseks,» märkis ta. Ta rõhutas, et finantsinspektsiooni häiris vaid see, kui kindlustuse hinnad nende tegevuse tagajärjel tõusevad, mitte see, kui need langevad.

Rossar ütles, et nad tegid pakkumise kõigile kindlustusseltsidele.

Finantsinspektsioon kohustas oma ettekirjutusega kindlustusmaaklerit Insurance broker services OÜ viima viivitamatult oma tegevus kooskõlla kindlustustegevuse seadusega ja lõpetama loata tegevuse ehk nn turupositsioneerimise teenuse pakkumise.

Finantsinspektsioon on tuvastanud, et kindlustusseltsidele suunatud müügimaterjalides ja -tegevustes rõhutas Insurance broker services eranditult ja süsteemselt võimalust info valdamise kaudu tõsta kindlustusteenuste hinda. Ühele või teisele konkreetsele seltsile suunatud materjalides näidati, mitu protsenti on vastaval kindlustusseltsil ruumi näiteks kasko- või liikluskindlustuse hinda tõsta ning missugust võitu see ettevõttele rahalises vääringus tähendab, teatas finantsinspektsioon oma pressiteates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles