Tieto valis Eesti Telema oma Balti partneriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
95% Euroopa arvetest ja tarneahela dokumentidest liiguvad veel vanamoodsal, digitaliseerimata kombel.
95% Euroopa arvetest ja tarneahela dokumentidest liiguvad veel vanamoodsal, digitaliseerimata kombel. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Elektrooniliste arvete ja kaubadokumentide vahendaja Telema alustab koostööd rahvusvahelise, Euroopa suurimate hulka kuuluva Tietoga, mis lubab teenindada kliente üle Euroopa.


Euroopas toodetakse aasta jooksul hinnanguliselt 30 miljardit äridokumenti, neist vaid viis protsenti ehk 1,5 miljardit liigub digitaalsel kujul. Enamik Euroopa 300 digitaalsete dokumendivahetuse operaatoritest keskendub aga kitsale valdkonnale, nagu näiteks arved.

Tieto haldab aga kogu dokumendivahetust tehingu sõlmimisest kuni maksmiseni. Seetõttu valis Tieto ka Telema, kuna firma pakub kogu tarneahela dokumentide haldamist.

Rahvusvaheline kontsern Tieto vahendab miljon dokumenti päevas, Balti riikides tegutsev Eesti taustaga Telema kolm miljonit aastas.
Tieto digitaalse innovatsiooni ja strateegilise arengu asepresident Jyrki Poteri kinnitas, et näeb koostöös võimalust parendada oma Balti riikides asuvate klientide teeninduskvaliteeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles