Venemaal tõusid hinnad kahe aasta kõrgeimas tempos

Kaja Koovit
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leivareklaam Moskvas. Leiva- ja saiatoodete hind kerkis Venemaal mais aastatagusega võrreldes 16,7 protsenti.
Leivareklaam Moskvas. Leiva- ja saiatoodete hind kerkis Venemaal mais aastatagusega võrreldes 16,7 protsenti. Foto: SCANPIX

Kaupade ja teenuste hinnad kallinesid Venemaal mais eelmise aasta sama ajaga võrreldes 7,4 protsenti, mis on viimase 21 kuu kiireim hinnatõus ning ületas ka idanaabri ametiasutuste ootusi.

Selle aasta algusest on Venemaal kaupade ja teenuste hinnad kallinenud 3,1 protsenti, kirjutab lenta.ru.

Aastataguse ajaga võrreldes kallinesid toidukaubad 7,6 protsenti. Seejuures tõusis leiva- ja saiatoodete hind 16,7 protsenti, makaronitoodete hind 13,2 protsenti, munade hind 13,4 protsenti ning alkohoolsete jookide eest tuleb aastatagusega võrreldes välja käia 18,6 protsenti rohkem. Mittetoidukaupadest kallinesid kõige rohkem tubakatooted: 28,6 protsenti.

Venemaa keskpanga esimene asepresident Aleksei Uljukajev teatas eelmisel nädalal, et maikuus saavutab inflatsioon 7,3 protsendi juures tipu ning hakkab seejärel langema. Majandusministeerium ootas 7,2-7,3-protsendilist hinnatõusu. Aasta kokkuvõttes usuvad prognoosijad, et hinnatõus ei ületa 6 protsendi piiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles