Mais tehti masujärgne kinnisvaratehingute rekord

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja
Kortermaja Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Kui aprillis tehti antud linnades 1170 korteriomandi tehingut, siis mais aktiivsus veidi tõusis, jäädes 1184 tehinguni, mis on ka kõrgeim masujärgne tulemus. 

Mullu mais sooritati indeksilinnades kokku aga vaid 934 tehingut., teatas Pindi Kinnisvara.

Pindi Indeks tõusis mais 3,5 protsendi võrra, andes 17 Eesti suurema linna tehingute kaalutud keskmiseks hinnaks 959 eurot. Aprillis oli antud suurus korrigeeritud andmetel 927 eur/m². Võrreldes hinnatipuga aprillis 2007 on indeks languses veel 31 protsendiga. Võrreldes viimaste aastate madalaima punktiga juulis 2009. aastal (624,2 eur/m²) on Pindi Indeks 53,6 protsendi võrra kõrgemal.

Pindi Kinnisvara koostatud hinnaindeks võtab arvesse kõigis maakonnakeskustes, lisaks Kohtla-Järve ning Narva linnas tehtud korteriomandite ostu-müügitehingute kaalutud keskmise ruutmeetrihinna. Tegemist on väärtusega, mis hõlmab ligi 800 000 elaniku eluaset läbi üheksa aastase ajaloo. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles