Skype'i Eesti juht: minuealised inimesed pensionile ei jää

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Paananen.
Tiit Paananen. Foto: Toomas Huik

Skype Technologies juht Tiit Paananen vastas Postimehe küsimusele – kui palju peaks pensioniks raha säästma – et tema põlvkonna inimesed töötavad kuni elu lõpuni.

Paananeni sõnul muutub töö tegemise iseloom sedavõrd, et võimaldab inimesel terve elu tööd teha. Ta osutas ka sellele, et praeguse majandusarengu juures ei ole võimalik vanaduses jõudeelu elada ning tema kavatseb kogu elu tegeleda väärtuse loomisega. Võimaliku haigestumise puhuks on tal kindlustus.

Siiski investeerib Paananen umbes 5 protsenti või vähem oma sissetulekutest, eelistades aktsiaid ning indeksfonde. «Investeerin sellesse, millesse usun,» sõnas ta ning märkis, et on investeerimisel riskialdis.

Danske Capital ASi tegevjuht Silja Saar ütles hiljuti, et teise pensionisamba sissemakseid tuleks inimväärse pensionipõlve tagamiseks suurendada ning finantsnõustajate soovitus säästa 15 protsenti oma sissetulekust on piisav vaid noorele põlvkonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles