LHV: kogumispensionis võiks rohkem paindlikkust olla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV Varahalduse tegevjuht Mihkel Oja
LHV Varahalduse tegevjuht Mihkel Oja Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

LHV Varahalduse juht Mihkel Oja ütles, et kogumispension võiks olla paindlikum, näiteks võiks saada makseid suurendada ja olla rohkem võimalusi raha pensionieas kasutamiseks.

«2009. aasta põhjal, mil maksete jätkamise avalduse esitas 55 protsenti LHV klientidest, võib öelda, et on palju inimesi, kes võimalusel teise sambasse rohkem koguks,» ütles Oja.

Samas lisas ta, et kohustuslikus korras elukaare fondi valik ning kolmanda samba sulgemine paindlikkust ei suurenda. «Kolmas sammas on osale inimestele sobiv lahendus ning lisakogumise eelised kerkivad kindlasti esile siis, kui kohustusliku pensionikogumisega tööelu alustanud põlvkond jõuab pensioniikka,» rääkis Oja.

Kui 3+6 protsendi maksete avalduse esitamine osutub sel aastal populaarseks, ehk on palju teise sambasse kogujaid, kes soovivad kõrgemaid makseid, võiks riik Oja hinnangul küll kaaluda võimalust makseid alaliselt suurendada – praeguse kuue protsendi pealt üheksale protsendile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles