Jaak Roosipuu nõuab KC Grupi pankrotti

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärimees Margus Reinsalu käis poja ja minijaga Audrus peetud autode ringrajavõistlusel Summer Race 2010, kus kihutasid vaid kallid ja superkiired masinad
Ärimees Margus Reinsalu käis poja ja minijaga Audrus peetud autode ringrajavõistlusel Summer Race 2010, kus kihutasid vaid kallid ja superkiired masinad Foto: Karli Saul

Ettevõtja Jaak Roosipuu ettevõte Neticom nõuab Margus Reinsalu investeerimisfirma KC Grupi pankrotti, kuna viimane pole tagastanud poolteist aastat tagasi antud laenu.

Kohtule esitatud nõude tõttu määras viimane KC Grupile ajutise pankrotihalduri.

Grupi esindaja vandeadvokaat Jüri Leppik edastas meediale, et ettevõte teeb ajutise pankrotihalduriga koostööd ja tegelikkuses ettevõtet pankrotioht ei ähvarda, kuna firma varade väärtus ületab võimaliku nõuet kümneid kordi.

Leppiku sõnul on nõue ebaseaduslik ja see on kohtus vaidlustatud ja ennem kohtuostust ei tohiks alustada ka võimalikku ajutist pankroti menetlust.

Leppiku sõnul on tegemist Jaak Roosipuu firma poolse vaenuliku ülevõtmiskatsega, kus kasutades ära 290 000 euro suurust suhteliselt sümboolset laenusummat ja võimalikku pankroti ähvardust, et saada poolmuidu kätte laenu tagatiseks antud KC Grupi kinnistud.

«Roosipuu firma Neticom laen on antud poolteist aastat tagasi ja selle tagatiseks on väga korraliku turuväärtusega kinnistud, mis kindlasti selle laenu katavad. Ettevõtluses ikka antakse ja võetakse laenu, aga antud juhul on eesmärk mitte laenu tagasisaamine vaid selle kaudu osa äri ülevõtmine,» sõnas Leppik.

Tema sõnul on Roosipuu enda arvutuste kohaselt 500 päeva tagasi väljastatud 290 000 euro suurune laen tänaseks koos intresside, ebaseaduslike viiviste ja intressidelt küsitud viivistega kasvanud 900 000 euroni, mida KC Grupp ei saa kuidagi aktsepteerida. 

Jaak Roosipuu ei soovinud teemat kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles