Simson: võiks kaaluda suure võimsusega autodele maksu kehtestamist

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autod.
Autod. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson ütles, et Euroopa Komisjoni soovitust kehtestada automaks võiks kaaluda, kui võtta luubi alla suure võimsusega sõidukid.

«Euroopa Komisjoni soovitus tuleb sellest, et paljud Eestis registreeritud uuemad autod on suured ja laristavad. Inimesed, kes suudavad osta uue auto, ei pea paljuks maksta kõrget kütusehinda ja ei pööra tähelepanu ökonoomsusele,» ütles Simson, vahendab ERR Uudised.

«Täieliku automaksu kehtestamist me ei poolda - suurim probleem on selles, et automaks lööks valusalt just maapiirkondade elanikke, kus auto on elementaarseks liikumisvahendiks. Küll aga võiks kaaluda maksu autodele, mis on suure võimsusega,» rääkis Simson.

Postimees kirjutas möödunud kolmapäeval, et Euroopa Komisjon soovitab Eestil kehtestada automaks või tõsta kütuseaktsiisi.

Euroopa Komisjoni ametlike soovituste järgi peaks Eesti parandama energiatõhusust ja mõjutama keskkonda kasutama kokkuhoidlikumalt. Sellest ka automaks, mis peaks sundima sõitma inimesi säästlikumate autodega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles