Majandususaldus mais paranes

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni poolt avaldatud andmetel on Eesti majandususaldusindeks mais pikaajalise keskmise (=100) suhtes 102 punkti ja see on 0.8 punkti parem kui aprillis.

Kindlustunne (sesoonselt silutud andmetel) paranes viimase kuuga tööstuses ja ehituses ning halvenes teeninduses, kaubanduses ja tarbijatel, edastas Eesti Konjunktuuriinstituut.

Ka Euroopa Liidus tervikuna ja euroalal majandususaldus natuke paranes. EL majandususaldusindeks oli mais 90.8 ja tõus kuuga oli 1.1 punkti, euroalal oli indeks 89.4 ja tõus kuuga 0.8 punkti. Majanduskonjunktuur paranes kõigis suurriikides (Poolas 1.6 punkti, Itaalias 1.5, Hollandis 1.2, Prantsusmaal 0.9, Saksamaal 0.6 ja Hispaanias 0.1 punkti.

Majandususaldus on üle pikaajalise keskmise vaid kolmes Balti riigis ja Maltal. Madalaim oli majandususaldus Küprosel, Portugalis ja Itaalias.

Eestile oluliste ekspordimaade majandususaldus on kõrgem Euroopa Liidu keskmisest, kuid mitmetes riikides viimase kuuga langenud. Nii oli majandususaldus Lätis 104.4 (tõus kuuga 0.6 punkti), Leedus 102.9 (langus kuuga 1.4 punkti), Rootsis 97.8 (langus kuuga 1.4 punkti) ja Soomes 92.5 (langus kuuga 0.2 punkti).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles