Riigil valmis Eesti elanike finantskirjaoskuse edendamise programm

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti elanikkonna finantskirjaoskusel on arenguruumi.
Eesti elanikkonna finantskirjaoskusel on arenguruumi. Foto: graafika: Silver Alt

Rahandusministeeriumi eestvedamisel on valminud Eesti elanike finantskirjaoskuse edendamise programm aastateks 2013-2020.

«Majanduse tõrgeteta toimimiseks ja finantsstabiilsuse tagamiseks ei piisa üksnes läbimõeldud regulatsioonidest, tõhusast finantsjärelevalvest ja heal tasemel finantsteenuste pakkujatest, vaid üha rohkem on vältimatu ka tarbijate kõrge teadlikkus ja oskused,» ütles rahandusministeeriumi kantsler Veiko Tali.

«Sellest ka selge vajadus süsteemselt ja sihikindlalt arendada meie inimeste finantskirjaoskust, nende teadlikkust finantsteenuste tarbimisega seotud õigustest, kohustustest, riskidest ja võimalustest, mis on vajalikud iseseisvalt finantsotsuste tegemiseks,» lisas Tali.

Finantskirjaoskusena mõistetakse inimeste rahaasjades otsuste tegemiseks vajalikke teadmisi, oskusi, hoiakuid ning nendele tuginevat käitumist. Õppima minek, oma kodu loomine, töö kaotus, pere juurdekasv ja pensionile jäämine on vaid mõned näited elusündmustest, mis nõuavad rahaasjade teadlikku planeerimist, et säilitada inimese majanduslik turvalisus ka ettenägematutes olukordades.

Selleks kavandatakse tegevusi, mis toetavad inimese elukestvat õpet, teadvustades rahaasjade planeerimise vajadust ning finantsteenuste teadlikuma kasutamise osatähtsust inimese igas eluetapis. Seda toetab teisalt ettevõtete vastutustundlik finantsteenuste pakkumine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles