Vink: ehitusmahud välismaal suurenevad

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitajad.
Ehitajad. Foto: SCANPIX

Statistikaameti teatel kasvas välisturul tegutsevate Eesti ehitusettevõtete ehitusmaht esimeses kvartalis võrreldes aastatagusega 6 protsenti. Nordeconi juhi Jaano Vinki sõnul võib see trend jätkuda.


«Usun küll, et välismahu kasv pigem tõuseb, sest Eestis lähemal ajal kõigile tööd ei jätku - järelikult püütakse seda leida mujalt,» kirjutas Vink vastuseks küsimusele, kas Eesti ehitajad vaatavad tulevikus pigem välismaale.

Vink lisas, et praegu on mõtet tegutseda nendel turgudel, mida juba mingil määral tuntakse või kus toimuv on oma riskidelt minejatele/tegutsejatele arusaadav. «Usun, et eks selle põhilise mahu andsid teada tuntud lähiturud, kus eestlased ennegi on toimetanud,» sõnas ta esimese kvartali kohta.

Mis puudutab drastiliselt langenud elumajade ehitust, märkis VInk, et ei taha küll ennustada, kuid usub, et lähemal aastal-kahel mahud ei suurene.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles