Äripäev: Tallinna linn ei saa mittevaralise kahju hüvitamist nõuda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äripäev.
Äripäev. Foto: Marina Puškar / Postimees

Tallinna linnavalitsus plaanib oma hagis Äripäeva vastu nõuda rahalist hüvitist 200 000 eurot, kuid seaduse järgi ei saa linn mittevaralise kahju hüvitamist nõuda.

«Riigil nii või teisiti ei saa olla au ega väärikust, mida saaks riivata, omavalitsusel samuti mitte,» selgitas advokaadibüroo Tamme Otsmann Ruus Vabamets vandeadvokaadi vanemabi Karmen Turk Äripäevale.

Võlaõigusseadusele, mis sellist kahjuhüvitamist sätestab, viitas ka Concordia advokaadibüroo partner Jaanus Mägi. «Kui võlaõigusseadus räägib mittevaralisest kahjust, siis tuleks küsida, milline füüsiline ja hingeline valu ning kannatused on juriidilisel isikul, kuidas need väljenduvad,» ütles ta.

Turk selgitas, et rahalist nõuet saab esitada vaid füüsiline isik, seega oleks mõeldav, kui hagi esitaksid Äripäeva artiklitest end riivatuna tundnud inimesed, mitte linnavalitsus kui institutsioon.

Pikemat lugu loe Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles