Kaevandajal lasub süüdistus loodusele 323 000-eurose kahju tekitamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dolomiidi kaevandus.
Dolomiidi kaevandus. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Pärnu maakohtus algas neljapäeval protsess kaevandusfirma ja selle juhi üle, kellel lasub süüdistus liigse kaevandamisega keskkonnale 323 000 euro suuruse kahju tekitamises.

Süüdistuse kohaselt kaevandas AS Reiden Dolomiit firma juhatuse liikme Arvo eestvedamisel ajavahemikul 2006. aasta 1. juunist kuni 2008. aasta 31. detsembrini kohtueelses menetluses täpselt tuvastamata ajal Anelema karjääris väljaspool keskkonnaministeeriumi poolt väljastatud maavara kaevandamise loaga määratud mäeeraldist 44 288 kuupmeetri ulatuses ehitusdolomiiti.

Loata kaevandamisega tekitati looduskeskkonnale kahju ligi 323 000 eurot, kusjuures prokuratuur esitas süüdistuse nii äriühingule kui selle toonasele juhatuse ainuliikmele Arvole.

Neljapäeval alanud protsessil kumbki süüalustest end süü ei tunnistanud. «Kohus jõudis neljapäeval tõendeid uurida ja üle kuulata mõned tunnistajad. Protsess jätkub 10. juunil tunnistajate kuulamisega. Praeguse seisuga on planeeritud vaidlus 14. juunile,» ütles Pärnu maakohtu pressiesindaja BNSile.

Karistusseadustik näeb looduskasutusloata tegutsemise eest ette rahalise karistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles