Liikluskahjud langesid aastaga veerandi võrra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus Paldiski maanteel.
Liiklusõnnetus Paldiski maanteel. Foto: Peeter Langovits

Liiklusõnnetuste esimese kvartali 158 miljoni kroonine kogukahju on tervelt veerandi võrra väiksem kui aasta tagasi.


Liikluskindlustuse fondi (LKF) teatel on kahjusumma suure languse taga eeskätt liiklusõnnetuste vähenemine, aga ka õnnetusjuhtumi keskmise kahju vähenemine.

Kui mullu esimeses kvartalis sattus tuhandest kindlustatud sõidukist avariisse keskmiselt 56, siis tänavu esimeses kvartalis vaid 46. See tähendab, et õnnetuste hulk on vähenenud ligi viiendiku võrra.
Keskmise kahju suurus oli 24 320 krooni, mis on umbes kümnendiku võrra madalam kui mullu esimeses kvartalis.

LKFi juht Kristjan Niinemaa pani suure osa edust liikluskultuuri paranemise ja liiklustiheduse vähenemise arvele, kuna liiklusjärelevalve sama mahu juures kahanes tunduvalt liiklusalaste väärtegude arv. «Näiteks kiiruse ületamisi registreeriti võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga veerandi võrra vähem,» selgitas Niinemaa. «Oluline mõju on ka liiklustiheduse kahanemisel,» möönis ta.

LKF registreeris aasta esimese kolme kuuga 6600 õnnetust ehk keskmiselt 91 õnnetust päevas.

Maanteeameti statistika näitab raskete liiklusõnnetuste koha pealt veelgi suuremat langustrendi - kvartali jooksul toimunud 289 inimvigastustega õnnetust on kolmandiku võrra vähem kui mullu esimeses kvartalis.

LKF on seaduse nõudel kindlustusseltside asutatud ühing, mis haldab liikluskindlustuse registrit ja täidab ka liikluskindlustuse garantiifondi rolli ehk hüvitab kindlustamata või tundmatuks jäänud sõidukite põhjustatud kahjud. Samuti kogub fond raha puhuks, kui kindlustusfirma ei suuda kannatanute nõudeid rahuldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles