Tankistide kasutamine firmades väheneb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankistide kasutamine probleemse firma «otsade vettelaskmiseks» on oluliselt vähenenud, kinnitab maksuamet.
Tankistide kasutamine probleemse firma «otsade vettelaskmiseks» on oluliselt vähenenud, kinnitab maksuamet. Foto: AP / Scanpix

Ehkki Eestis leidub avantüriste, kes pakuvad ettevõtjaile avalikult «tankisti» teenust, on maksuameti kinnitusel variisikute kasutamine ettevõtteis oluliselt vähenenud.


Äripäeva kinnitusel suudetakse tankistide abil võlgadest hoidujad täna kiiresti vahele võtta, ning see ei puuduta üksnes maksudest kõrvale hiilijaid, vaid ka ettevõtete vahelistes tehingutes pettusega tegelejaid. Nii jõustus mullu kohtuotsus, mis mõistis transiidifirmale Jetoil krediidiga «külma arve» teinud ja vastutuse välismaiste tankistide kaela lükanud Janek Kütilt sisse üle miljoni krooni.


Ka pankrotihaldurite koja esimees Andres Hermet kinnitas ajalehele, et juhatuse liikmete arusaamine vastutusest on oluliselt paranenud ning prügikasti tagant inimesi enam juhatusse ei panda. Tema sõnul on pankrottide arv küll kasvanud, ent enamasti algatab selle siiski ettevõtte juhatus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles