Majutuses ähvardab suvi tulla eelmisest kehvem

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotellituba.
Hotellituba. Foto: Panther Media/Scanpix

Konjunktuuriinstituudi värskest maikuu ülevaatest selgub, et kõige optimistlikumalt vaatavad suvele teenindusettevõtete juhid, kuid majutusärisse on viimase paari kuu nõudluse langus toonud murelikumaid noote, kirjutab Äripäev.

Aprillis prognoosis kolme kuu perspektiivis teeninduses nõudluse kasvu 45 protsenti küsitletud ettevõtjatest, mais veidi vähem – 39 protsenti..

Äri- ja konverentsihotelli Nordic Hotel Forumit opereeriva OÜ Nordic Hotels juhi ja osaniku Feliks Mäguse sõnul on langus mais jätkunud ja kõik märgid näitavad, et ka suvekuud tulevad nõrgemad kui eelmisel aastal. «Oleme suve osas pigem vaoshoitud optimismiga kui sellised rõõmsad ja säravad,» nentis Mägus.

Ta tõi nõudluse vähenemise põhjusena välja majandusliku ebakindluse, millest räägitakse üha valjemini Soomes ja Rootsis, samuti asjaolu, et tänavu toimub Eestis mullusest vähem rahvusvahelisi üritusi, näiteks konverentse. Hotelliärile pole kaasa aidanud ka Eesti lennuühendusega seotud probleemid.

Hotellipidajad nentisid, et suveks prognooside tegemine muutub järjest keerulisemaks, sest kasvav trend on klientide viimase hetke otsused. Et interneti vahendusel on mugav hotellitube broneerida, sõltub üha enam külastusi näiteks mingi ajahetke ilmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles